Saturday, 14 May 2011

Christmas Quiltalong Post 7

Are you ready to switch the sewing machine off yet?  If so, go and make a coffee and then come back here for a little quiz.

This time, the prize is being donated by SewCalGal, and is this wonderful pattern, together with buttons that will just finish the quilt off wonderfully. In case any of you haven't seen her blog, it is here, and SewCalGal always has the most interesting posts where she shares her insights on all sorts of quilty topics.  She also runs online quilt shows, such as the christmas ones and there you can win great prizes.  Last year, she even gave extra chances to win to those Christmas Quiltalongers who entered, and I'm hoping she might do the same again this year.  Anyway, she has kindly sponsored this quiz, so thank you SewCalGal for doing this.

Anyway, here is today's quiz.  It's all on the subject of Christmas trees. 

It’s All About the Tree
1. Where did the Christmas tree originate?
a. America
b. Asia
c. Europe
d. Africa

2. In which century was the Christmas tree first used?
a. 16th
b. 17th
c. 18th
d. 19th

3. Which tree does not belong below?
a. Douglas Fir
b. Noble Fir
c. Scots Pine
d. Florida Pine

4. Where are most Christmas trees grown?
a. Wild Forests
b. Tropical Jungles
c. Tree Farms
d. Deserts

5. What were the first artificial Christmas trees made from?
a. Goose Feathers
b. Plastic
c. Metal
d. Chicken Feathers

6. What do most Europeans use for Christmas tree lights?
a. Incandescent Bulbs
b. LED Lights
c. Real Candles
d. Flood Lights

7. What is a tree with fake snow called?
a. Snowed
b. Flocked
c. White
d. Frosted

8. When do most Americans put up a Christmas tree?
a. Weekend After Thanksgiving
b. Second Week of November
c. Second Week of December
d. On Christmas Eve

9. When do most Europeans put up a Christmas tree?
a. Weekend After Thanksgiving
b. Second Week of November
c. Second Week of December
d. On Christmas Eve

10. What kind of origins does the Christmas tree have?
a. Christian
b. Buddhist
c. Pagan
d. Hindu

When you have the answers, email them to me.  I will leave this open until midnight GMT tomorrow and draw the winner and announce the name on Monday morning.


  1. Given my poor effort in the previous Christmas quiz, I need to concentrate a bit more on this to stand a chance of that wonderful prize courtesy of SewCalGal!


  2. Good Morning! 1.c, 2.c, 3.d, 4.c, 5.a, 6.c, 7.b, 8.a, 9.d, 10.c

  3. Oh you know I love quizzes. 1. Europe 2. 16th 3. Florida Pine 4. Tree farms 5. Goose feathers 6. Real candles 7. Flocked 8. Weekend after Thanksgiving 9. On Christmas Eve 10. Pagan

  4. What crazy to have these questions on May!!. My answers are:
    1.c, 2.a, 3.d, 4.c, 5.a, 6.c, 7.b, 8.a, 9.d, 10.c



I love to receive your comments, so please do leave them and wherever possible I will reply to you by email.

09 10